Zweden

Samen met mijn studiegenoot Demi, ga ik op stage bij Svedjekojan Huskyfarm in Zweden voor zes weken. Volg mij op dit avontuur! 

Van -25 graden naar boven 0

De temperatuurverschillen zijn hier enorm. Het is niet alleen een verschil als je van buiten naar binnen gaat, maar ook per dag kan het enorm verschillen. De ene dag beleef je dus ook meer dan de andere dag.

Lees meer »

Shoppen in Zweden

"Ik dacht dat we morgen wel even kunnen shoppen in Piteå." Zo klonk het gisteravond na het eten. Natuurlijk kan ik daar geen nee op zeggen. Ik ben heel erg enthousiast; we mogen shoppen in Zweden! 

Lees meer »

De eerste gasten

Het is nog laagseizoen hier. Dat betekent dat het nog vrij rustig is met de werkzaamheden en gasten. Je zou denken: er ligt sneeuw dus is het hoogseizoen. Echter zijn de meeste klanten er in februari en in maart voor een sledetocht. 

Lees meer »

Koude dagen

Als het -20 graden is, moet je veel opwarmen tussen het werk door. Je kan dus niet veel op een dag doen, maar intensief is het wel. Zeker met zoveel lagen kleding.

Lees meer »

Sledetocht met wind uit het noorden

De eerste sledetocht gaat vandaag plaatsvinden. Het is -18 graden en de wind komt uit het noorden; wat het nog kouder maakt. Gisteravond is ons verteld dat we onze warmste kleren aan moeten doen, omdat je anders op de slee bevriest (ik wil liever geen ijspegel worden).

Lees meer »

Sneeuwparadijs

Ik kom hier natuurlijk voor alle husky's, de sledetochten, de omgeving en alles wat met Zweden te maken heeft. Het enige wat de afgelopen dagen nog ontbrak is sneeuw! We willen flink wat sneeuw om sledetochten te kunnen maken. Een hele dikke laag in het bos, op de rode houten huizen en ijs, we willen ijs!

Lees meer »

Een lekker bedje

Alle husky's zijn van origine gewend aan de kou en kunnen met hun vacht niet binnen leven of in warme gebieden. Toch is het wel zo lief om ze een warm en droog bedje te geven, zeker als er sneeuw ligt. 

Lees meer »

De eerste dag

Samen met Caisa rijden we zaterdagmiddag rond etenstijd de huskyfarm op. Net als bijna alle huizen in de omgeving, zijn ook de gebouwen op de farm rood gekleurd. De grote rode houten gebouwen schitteren op de voorgrond van de donkergroene bomen in het bos. Er ligt al een klein laagje sneeuw. Dit maakt het beeld nog magischer. 

Lees meer »

Voor het eerst vliegen?!

Ik ga elk jaar wel op vakantie naar het buitenland, maar nooit met het vliegtuig. Vliegen is geheel nieuw voor mij. Ooit heb ik gevlogen toen ik 2 jaar was. Daar kan ik mij alleen niets meer van herinneren. Dus nu naar Zweden vliegen én overstappen kan je wel spannend noemen. 

Lees meer »